Kredin levert u kredietinformatie over uw relaties

Bij ons kunt u online gegevens aanvragen over afnemers en leveranciers : Met wie heb ik te maken? Kan ik goederen en/of diensten leveren en redelijkerwijs verwachten dat ik achteraf betaald word?

Wie vooraf geen kredietrapport opvraagt, loopt het risico dat facturen niet betaald worden.

Als je geen informatie opvraagt, dan is het grootste probleem dat je niet precies weet met wie je zaken doet.

Om de gegevens over bestaande zakenrelaties bij te houden, hebben we een alert-service.

Gebruikers van onze diensten kunnen een online klantportfolio aanmaken. Zodra de informatie over één van die klanten verandert, geeft de alert-service automatisch een seintje. Persoonlijk raden wij onze klanten doorgaans aan om deze dienst te gebruiken voor klanten van wie je verwacht dat het goed blijft gaan.

Wat is het beste moment om een kredietverificatie te doen?

Het beste moment om een kredietverificatie te doen is voorafgaand aan een overeenkomst waarbij er sprake is van betaling achteraf. Als je een project hebt dat bijvoorbeeld zes maanden duurt, kun je afspreken dat er in die periode tweemaal een bepaald percentage betaald moet worden. In dat geval is het verstandig om gedurende die periode de gegevens over die klant te monitoren. Wacht niet te lang met in actie komen wanneer betalingen uitblijven; trek op tijd aan de bel .