Prettiger zaken doen met een goed gevoel

Bij het aangaan van een nieuwe zakelijke relatie kan het geen kwaad om eens te informeren naar de financiële achtergrond. Door het aanvragen van een kredietrapport bent u op hoogte van alle belangrijke gegevens. U krijgt zelfs een kredietscore en voorgestelde kredietlimiet. Een degelijke kredietcheck voorkomt aarzeling en achterdocht. Hierdoor kunt u met een gerust hart zaken doen. Samen met uw klant bouwt u een vertrouwensrelatie waarin u beide met een goed gevoel van profiteert.

Vertrouw op de data

Een kredietrapport wordt samengesteld op basis van diverse gegevens. De kerndata volgt uit een combinatie van jaarverslagen, betalingsgedrag, liquiditeit en mogelijke juridische zaken. Ook verwante ondernemingen worden vermeld. U heeft direct alle gewenste gegevens van uw nieuwe potentiële klant. Ook een bestaande relatie kunt u periodiek natrekken om de continuïteit van uw eigen bedrijf te waarborgen. Een kredietrapport geeft u concrete informatie en zelfs een maximaal kredietadvies.

Vooraf zekerheid

Bij twijfel of onzekerheid over het toekomstig betaalgedrag van uw relatie is een kredietrapport slechts een kleine investering. Door de eenvoudige werkwijze van Kredin kunt u makkelijk en goedkoop een kredietcheck laten uitvoeren. U krijgt binnen een dag een uitgebreid rapport. Afhankelijk van de uitkomst kunt u in het offertestadium de betalingscondities desgewenst wijzigen. U voorkomt hiermee achteraf betalingsproblemen. Mochten deze toch ontstaan dan kunt u natuurlijk ook bij Kredin terecht voor incasso van openstaande bedragen.

Liquiditeitsplanning

Door het verbeterde inzicht in het betaalgedrag van uw zakelijke relatie kunt u zelf een goede inschatting maken van uw inkomsten. Hierdoor voorkomt u een liquiditeitstekort. Bijvoorbeeld wanneer de kredietcheck uitwijst dat de klant regelmatig later betaald dan afgesproken. U kunt de prijs hierop nog wijzigen en ook bij overige uitgaven rekening houden dat inkomende bedragen wellicht later binnenkomen. Door het verbeterde financieel inzicht heeft u rust en kunt u zich beter focussen op uw eigen werkzaamheden.