KREDIN NIEUWS UPDATE

Binnen Kredin streven wij continue naar verbeteringen in onze dienstverlening. Wij willen het u als klant zo eenvoudig mogelijk maken. Wij investeren dan ook doorlopend in innovaties en automatisering. Hieronder vindt u projecten waar wij reeds in hebben geïnvesteerd.

Incassocalculator

De Incassocalculator is een handige tool om inzicht te krijgen in de maximale incassokosten. Tevens wordt de wettelijke rente automatisch berekend. Ervaar zelf het gemak: https://kredin.nl/incassokosten-berekenen/

Nieuw incassosysteem

Middels ons nieuwe incassosysteem wordt het incassoproces aangenamer voor zowel crediteur als debiteur. Het incassosysteem maakt gebruik van een online portal. In deze omgeving heeft u als de klant nu de mogelijkheid om de debiteur:

* Een aangetekende email te verzenden
* Een sms te versturen
* Een whatsapp bericht te versturen

De debiteur kan vervolgens binnen het online portal snel en gemakkelijk te werk gaan. Zo heeft de debiteur onder andere de volgende mogelijkheden:

* Het doen van een online betaling
* Het verzoek indienen voor een betalingsregeling
* Een terugbelverzoek indienen

Een van de belangrijkste voordelen voor u als crediteur is de laagdrempeligheid van het incassosysteem. Debiteuren kunnen nu snel actie ondernemen en daardoor het incassoproces versnellen. De debiteur heeft als voordeel dat deze niet op ongepaste momenten telefoontjes ontvangt betreft een openstaande vordering.

Stuitingsbrief

Als u geen actie onderneemt dan verjaart uw vordering na 2 of 5 jaar. Om dit te voorkomen kunt u een stuitingsbrief versturen, door deze stuiting begint een nieuwe verjaringstermijn te lopen. Binnen ons nieuwe incassosysteem is er de mogelijkheid tot het automatisch versturen van een stuitingsbrief. Indien de financiële situatie van de debiteur nu niet toereikend is kan dat over 2 jaar wel het geval zijn. U kunt de vordering dan alsnog incasseren.

Meer innovatie

Binnenkort introduceren wij een nieuwe handige tool op onze website. Voor meer nieuws gelieve ons te blijven volgen via LinkedIn of onze website: https://kredin.nl/