Incassobureau Eindhoven: hoe werkt no cure no pay?

“Hoe werkt No Cure, No Pay?” Een van de meest gestelde vragen door onze klanten. En een terechte vraag, omdat u niet zit te wachten op meer kosten als een factuur al te lang openstaat. Dat begrijpen we bij Kredin, daarom berekenen we alleen kosten als de klant uiteindelijk toch de factuur voldoet. En sterker nog, die kosten brengen we standaard eerst in rekening bij uw klant. Op die manier voorkomen we dat u extra kosten moet maken om een factuur betaald te krijgen. En wil de klant wel de hoofdsom voldoen, maar niet de incassokosten? Dan betaalt u die kosten van het bedrag dat we naar u kunnen overmaken, zodat u onder de streep altijd meer overhoudt dan wanneer u de factuur gewoon had laten liggen.

Geen abonnementskosten bij incidentele incasso

Belangrijk om te weten is dat we geen abonnementskosten bij een incidentele incasso berekenen. Hierin verschillen we van sommige andere incassobureaus in Eindhoven, die daar wel mee werken. Zij berekenen kosten voor een abonnement als u een factuur wilt laten incasseren. Dat is voor veel bedrijven geen probleem bij een groot aantal openstaande facturen, maar zou zonde zijn van de kosten als u daar eenmalig of af en toe gebruik van wilt maken.

Bovendien berekenen we geen administratiekosten, we nemen de factuur gewoon gratis in behandeling. Zodra u last heeft van een klant die niet of nog niet betaalt kunnen wij daarvoor voor u mee aan de slag. U kunt de factuur aan ons overdragen, waarna we contact opnemen met de klant. We sommeren die om de factuur alsnog te voldoen. Bovendien berekenen we de wettelijke rente en de incassokosten. We brengen op die manier zowel het bedrag van de factuur, de wettelijke rente als de incassokosten bij de klant in rekening.
Veel klanten reageren beter op ons briefpapier dan op dat van u en op het feit dat ze te maken krijgen met een incassobureau. We kiezen bewust een vriendelijke benadering, maar zonder het dwingende karakter te verliezen. We geven heel duidelijk aan dat het belangrijk is om te betalen en sturen aan op het bedrag inclusief de rente en kosten voor de incasso.

Betaalt een klant het volledige bedrag, inclusief de rente en de kosten? Dan zullen we die niet bij u in rekening brengen. U hoeft helemaal niets te betalen, en ontvangt wel het volledige bedrag van de factuur. De incassokosten en de wettelijke rente die uw klant betaalt houden wij, de rest maken we naar u over.

Wel betaald, maar zonder incassokosten

Betaalt de klant uiteindelijk wel het factuurbedrag en ook de wettelijke rente, maar niet de incassokosten? In dat geval leggen we de keuze graag aan u voor. U kunt besluiten om de incassokosten zelf te voldoen. We brengen het bedrag dan in mindering op de hoofdsom en wettelijke rente die de klant wel overmaakt.

Stel dat het gaat om een factuur van €1.000, met €28 aan wettelijke rente. Indien we daarvoor €150 aan incassokosten berekenen kan de klant besluiten wel de hoofdsom en rente over te maken, maar zonder de berekende kosten. We brengen die dan in mindering op het bedrag dat we uitkeren, zodat u alsnog €878 van ons ontvangt. Dat is meer dan de €0 die u zou ontvangen als een klant niet betaald, dus veel van onze klanten gaan daar graag mee akkoord.

Onze werkwijze

We schrijven de klant aan via aangtekende mail, SMS en Whatsapp, bellen die op en gaan desgewenst zelfs op bezoek. Lukt het ondanks onze inspanningen niet om de klant tot betalen aan te sporen? In sommige gevallen weigert de klant over te gaan tot een betaling. We kunnen dan voorstellen een gerechtelijke procedure te starten. Houd er wel rekening mee dat daar meer kosten aan verbonden zijn. Vooral bij kleinere factuurbedragen van een paar honderd euro tot duizend euro is het een flinke investering om die stap te nemen.

Besluit u de gerechtelijke stappen niet te ondernemen, en blijft de factuur onbetaald? Dan brengen we u een percentage van de incassokosten in rekening.

Incassobureaus Eindhoven vergelijken: no cure no pay

Wilt u incassobureaus in Eindhoven vergelijken? Kijk dan goed naar de manier waarop ze eventuele kosten in rekening brengen. Werken ze net als wij op basis van No Cure No Pay? Controleer dan goed wat er gebeurt als het niet lukt om de factuur tijdens de minnelijke fase te innen.

Wij nemen uw openstaande facturen graag in behandeling. Wij zorgen ervoor dat klanten die alsnog zullen betalen, waarbij we ook de wettelijke rente en de incassokosten meteen in rekening brengen. Onze werkwijze als incassobureau is dat wij verder gaan waar andere incassobureaus stoppen. Wij zijn dan ook een proactief incassobureau dat er echt werk van maakt om uw openstaande facturen snel te incasseren.