Voorkomen is beter dan genezen: online kredietcheck voor uw klant

Kredietcheck: online kredietrapport

Prettiger zakendoen met een goed gevoel: voer een kredietcheck uit voor een nieuwe zakelijke relatie. Informeer naar de financiële achtergrond van uw nieuwe klant, zodat u op de hoogte bent van alle belangrijke gegevens.
Vertrouwen is goed, maar voorkomen is beter. Vertrouw op de data in plaats van op de blauwe ogen van uw relatie. Met een kredietrapport in de hand garandeert u zekerheid vooraf, waarmee u wanbetaling kunt voorkomen.

Niets zo vervelend als een klant die niet betaalt. Gelukkig kunt u dat in de meeste gevallen voorkomen. Bijvoorbeeld met een online kredietcheck. U krijgt inzicht in ed financiële positie van uw klant en de belangrijkste bedrijfsactiviteiten. Bovendien kunt u rekenen op een handige scoretabel, die in één oogopslag laat zien welk risico uit loopt. En sterker nog, we zorgen voor een kredietlimiet, waarmee we aangeven welk bedrag er maximaal aan een klant open zou mogen staan om daar gezond zaken mee te doen.

De kredietwaardigheid controleren kan gewoon online, omdat u een credit check kunt uitvoeren. Die kunt u online aanvragen, zodat u snel op de hoogte bent van de financiële risico’s die u loopt met een klant. Een garantie op betaling is het niet, maar het maakt het risico op het uitblijven daarvan wel een stuk kleiner. Wilt u een openstaande factuur voorkomen in plaats van genezen? Dan is het controleren van de kredietwaardigheid een uitstekend idee.

Wat is een credit check?

Wat is een credit check? Het is een online kredietcheck, die belangrijke informatie oplevert. We controleren de gegevens van een klant, vanuit databases vol belangrijke data. We checken aan de hand van een naam van een bedrijf of KvK-nummer met wie u zaken wilt doen en hoe het bedrijf ervoor staat. Gaat het om een actieve onderneming met een goede financiële gezondheid? Dat geeft meer vertrouwen dan wanneer er al problemen lijken te zijn.

Tip: u kunt een online kredietcheck doen voor zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven. We werken met internationale databases, zodat u van al uw klanten kunt nagaan welk risico u loopt.

Een credit check is niets anders dan een controle op de kredietwaardigheid. We brengen met een aantal belangrijke gegevens in beeld welk financieel risico u loopt. Bepaal aan de hand daarvan of u een klant op krediet wilt laten bestellen, of dat u meteen een betaling vraagt voor de goederen of diensten die u zal leveren.

Kredietwaardigheid controleren: uitgebreid rapport

Benieuwd naar de onderdelen van een online kredietcheck? We zetten de belangrijkste punten voor u op een rij:

Kredietrating

Een kredietrapport opent met een kredietrating, waaraan u in één oogopslag kunt zien welk risico u loopt. Met duidelijke kleuren (van rood naar oranje, geel tot groen), een rating (A tot E) en een kredietscore (0 tot 100). Met een aangegeven kredietlimiet, die u kunt gebruiken als een handige richtlijn.

Bedrijfssamenvatting

De credit check levert handige basisinformatie op, over het bedrijf. Met de naam van de onderneming, de belangrijkste activiteit(en), de kredietlimiet, kredietscore en een omschrijving van de score. Bovendien vermelden we daarin ook de omzet, het eigen vermogen en de winst voor belasting.

Informatie en activiteiten

Ontdek alle activiteiten met een activiteitencode en een beschrijving. Aangevuld met basisinformatie, zoals het BTW-nummer, de registratiedatum van het bedrijf, de rechtsvorm en het eigendomstype.

Adresgegevens en aantal werknemers

We presenteren uitgebreide adresgegevens en het aantal werknemers, zodat u een beeld krijgt van het type bedrijf waarmee u te maken heeft.

Winst- en verliesrekeningen

De winst- en verliesrekeningen van de afgelopen jaren geven een goed beeld van hoe het bedrijf ervoor staat. We geven bovendien aan of er sprake is van een geconsolideerde jaarrekening, zodat u de inkomsten, operationele winst en operationele kosten goed kunt beoordelen.

Balansrekeningen

Gebruik de balansrekeningen uit het kredietrapport om de bezittingen en schulden te beoordelen, voordat u met een bedrijf zaken gaat doen.

Financiële ratio’s

We berekenen de belangrijke financiële ratio’s, zoals die voor het rendement op geïnvesteerde activa en de verkoop ten opzichte van het netto werkkapitaal. Verder berekenen we bijvoorbeeld de current ratio, de liquiditeitsratio en de solvabiliteitsratio.

Kredietscore

Met de online kredietcheck zorgt u voor een kredietscore, met een omschrijving daarvan. We beschrijven de score en stellen een kredietlimiet voor, waarbij we tevens aangeven wat een eventuele vorige beoordeling als resultaten opleverde.

Directeuren en leidinggevenden

Ontdek wie er als directeuren en leidinggevenden geregistreerd zijn, zodat u goed weet met wie u te maken heeft.

Sectorvergelijking, verwachtingen en analyses

We vergelijken sectoren, aan de hand van de gemiddelde kredietlimiet en de gemiddelde kredietscore, zodat u de uitkomsten beter in perspectief kunt brengen.

Bedrijfsgeschiedenis en financiële informatie

Tenslotte zorgen we voor een overzicht van de bedrijfsgeschiedenis en financiële informatie, zodat u een zo compleet mogelijk beeld krijgt van met wie u zaken wilt gaan doen.

Het kredietrapport zorgt voor een actueel beeld van hoe uw klant ervoor staat en wat u daarvan kunt verwachten. Het is geen garantie, maar met een online kredietcheck kunt u de meeste financiële problemen voorkomen in plaats van genezen. Voorkom dat een klant niet aan de financiële verplichtingen kan voldoen, zonder dat u op de hoogte was van dat risico.

We adviseren in het rapport een kredietlimiet, op basis van de credit check die we doen. Binnen die limiet kunt u er vanuit gaan dat het risico op een klant die niet kan betalen zeer beperkt is. Houd er rekening mee dat er geen rechten aan het rapport ontleend kunnen worden.

Online kredietcheck: slechts €6,50

Een online kredietcheck kunt u makkelijk doen, om de kredietwaardigheid van een klant te controleren. Bent u benieuwd naar wat u kunt verwachten, voordat u zaken gaat doen? Door online een rapport aan te vragen bent u daar snel van op de hoogte en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Vraag een goedkoop kredietrapport aan, door een check die u gewoon online kunt doen. Wij zorgen voor een uitgebreide en overzichtelijke rapportage, zodat u alle gegevens netjes op een rij heeft. En heeft u vragen over de online kredietcheck of op welke manier u daar vervolgens het best gebruik van kunt maken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.