Incassokosten berekenen: online Rekenhulp

De incassokosten berekenen die u bij de vordering op mag tellen? Als een betaling lang uitblijft mag u daarvoor incassokosten berekenen, net als wettelijke rente. Wij zorgen er met de handige rekenhulp voor dat u zelf de berekening kunt maken, zodat u goed weet waar u aan toe bent.

Let op: de rekentool is niet geschikt voor vorderingen door overheden, zoals het Centraal Justitieel Incasso Bureau en het College van Zorgverzekeraars.

Voer de belangrijke gegevens in, voor het berekenen van de incassokosten. Bereken online en zie direct het resultaat om de kosten in rekening te brengen of de vordering bij ons in te dienen.

Resultaat

Nadat u op Bereken Nu heeft gedrukt, wordt hier het resultaat getoond.

Bereken incassokosten: zo werkt het

De incassokosten berekenen en benieuwd hoe dat werkt? We hebben daar een paar gegevens van u voor nodig:

 • Factuurbedrag in euro’s
  Wat is het factuurbedrag dat u de particuliere of zakelijke klant in rekening heeft gebracht? Het gaat om het bedrag inclusief de eventuele btw. Gebruik het totaalbedrag op de factuur, zodat we daar goed mee kunnen rekenen om de totale vordering te bepalen.
 • BTW-plichtig
  Geef bij het berekenen van de incassokosten aan of u BTW-plichtig bent. Geldt u als ondernemer voor de BTW bij de Belastingdienst? U moet dan BTW in rekening brengen. Door dit vakje aan te vinken houden we daar rekening mee in de berekening, zodat u uitkomt op het juiste bedrag aan wettelijke rente en incassokosten.
 • Vervaldatum van de factuur
  Gebruik de vervaldatum zoals vermeld op de factuur, of tel de betalingstermijn op bij de factuurdatum op de factuur. Vul de datum in als DD/MM/JJJJ, zodat de tool de incassokosten goed kan berekenen.
 • Consument of bedrijf
  Gaat het om een openstaande vordering op een consument of een bedrijf? De wettelijke rente voor particulieren is lager dan die voor zakelijke klanten. Geef aan om welk type debiteur het gaat, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het berekenen van de wettelijke rente bovenop het factuurbedrag.
  Aan de hand van deze vier gegevens berekenen we de incassokosten en de wettelijke rente. Op die manier ontvangt u een overzicht van de totale incassokosten, de oorspronkelijke factuur, de rente en de totale vordering waarvan sprake is. Bovendien zorgen we voor een toelichting op de bedragen, zodat u goed ziet hoe we tot de opbouw zijn gekomen.

Incasso indienen of contact

Direct een incasso indienen of meer weten over onze Incasso service ? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.