Incassokosten: maximale bedragen

Incassokosten toevoegen aan het factuurbedrag dat er openstaat? Is er sprake van wettelijke incassokosten, die een aantal maximale bedragen bepalen. Het is belangrijk om volgens deze wet te handelen, om onredelijke kosten voor incasso te voorkomen.
Wij kunnen voor u de hoogte van incassokosten berekenen, om die vervolgens bij uw klant in rekening te brengen. Daarbij houden we ons aan de staffel voor de wettelijk toegestane hoogte, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Staffel wettelijke incassokosten

Benieuwd naar de staffel voor wettelijke incassokosten? We zetten de maximale bedragen voor u op een rij:

  • 15% over de eerste € 2.500,- van de hoofdsom van de vordering, met een minimum van €40,-
  • 10% over de volgende € 2.500,- van de hoofdsom van de vordering
  • 5% over de volgende € 5.000,- van de hoofdsom van de vordering
  • 1% over de volgende € 190.000,- van de hoofdsom van de vordering

Er geldt een maximum van €6.775. Dat maximum wordt bereikt bij een factuurbedrag van €1.000.000, waardoor de incassokosten boven dat bedrag niet verder oplopen.

Staat er een vordering open van €8.600? Dan bedragen de maximale incassokosten dus €804,95. Wij berekenen graag de maximale kosten die we uw klant in rekening mogen brengen, waarvoor we uitgaan van de wettelijke normen die er gelden.

Hoogte incassokosten berekenen

U kunt ook zelf de hoogte van incassokosten berekenen (https://kredin.nl/incassokosten-berekenen/). Daarvoor kunt u gebruik maken van onze handige tool, waarmee u snel op de hoogte bent.
U houdt zich op die manier eenvoudig aan de wet voor incassokosten, zodat u geen te hoge bedragen berekent. Houd er bovendien rekening mee dat het in sommige gevallen niet is toegestaan om incassokosten te berekenen. Dat mag bijvoorbeeld niet als u de kans heeft om de openstaande vordering te verrekenen met een schuld die u zelf heeft aan dezelfde klant.
Benieuwd wat de maximale incassokosten zijn of wilt u de hoogte daarvan door onze specialisten laten berekenen? We gaan er graag voor u mee aan de slag, om de factuur daarna meteen voor u te innen.

Specialist in incassokosten: neem contact op

We zijn uw specialist in incassokosten en in het innen van facturen. We hebben veel ervaring met uiteenlopende debiteuren. Gaat het om een bedrag van enkele duizenden euro’s, een paar honderd euro of een ander bedrag? Geen probleem, we hanteren de wettelijke staffel om de kosten te berekenen en tellen die op bij het factuurbedrag dat er openstaat bij uw klant.
Meer weten over de maximale incassokosten en wilt u de factuur meteen door ons laten innen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer of gaan we er meteen voor u mee aan de slag.