No Cure No Pay incasso: hoe werkt dat?

No Cure No Pay incasso voor een openstaande factuur: hoe werkt dat in de praktijk? Sommigen spreken van ‘gratis incasso’, terwijl er wel degelijk kosten aan verbonden kunnen zijn. Hoe dat zit? We leggen het u graag uit.

No Cure No Pay: is dat gratis?

Incasso op basis van No Cure No Pay is niet gratis. Tenminste, als we erin slagen om uw factuur te innen zijn daar kosten aan verbonden. Het kan zijn dat u die kosten zelf moet betalen, maar we proberen die in eerste instantie te verhalen op uw debiteur.
Zodra we voor u aan de slag gaan met incasso op basis van No Cure No Pay stellen we uw debiteur in gebreke. Dat betekent dat we uw debiteur op de officiële manier aangeven dat er een betaling is uitgebleven, die wel plaats had moeten vinden. We manen uw klant aan om het factuurbedrag alsnog te betalen. En dat is niet alles, omdat we daar ook de wettelijke rente bij optellen en de incassokosten voor berekenen. Die kosten voor de incasso berekenen we aan uw klant, dus in eerste instantie niet aan u.
Uit onze No Cure No Pay incasso ervaringen blijkt dat we er in verreweg de meeste gevallen in slagen de klant te laten betalen. Een brief van een incassobureau schrikt af, waardoor veel klanten snel tot betaling overgaan. En blijkt dat toch niet te lukken? Als uw klant uiteindelijk toch niet betaalt, dan betaalt u een laag bedrag aan behandelingskosten.

De oplossing die u zoekt

Lukt het ons niet om voor de oplossing te zorgen die u zoekt? We kunnen de factuur dan helaas niet voor u innen. Tenminste, niet zonder daar een gerechtelijke procedure voor te starten. In dat geval berekenen we u geen kosten, omdat wij alleen onze tarieven berekenen als het lukt om het factuurbedrag daadwerkelijk te laten betalen.
En lukt het ons om de factuur te innen bij uw klant, maar weigert die de incassokosten te betalen? We stellen u de situatie voor, met de mogelijkheid om zelf de incassokosten te voldoen. Op die manier ontvangt u het factuurbedrag min de incassokosten, wat nog altijd meer is dan helemaal niets op het moment dat het niet lukt om de factuur te laten betalen.

Incasso No Cure No Pay: neem contact op

Benieuwd hoe incasso No Cure No Pay in uw geval precies werkt? Geef ons aan om welke factuur het gaat. We kunnen u op basis daarvan aangeven hoeveel wettelijke rente en welke incassokosten we bij uw klant in rekening brengen. Bovendien kunnen we u alvast aangeven wat er gebeurt als uw klant die kosten niet wil betalen of helemaal weigert om te betalen.
Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden op basis van No Cure No Pay.